Selecteer een pagina

Alle informatie voor het kiezen van een Rollator!

We hopen allemaal dat we vitaal en gezond oud kunnen worden, maar helaas komen de meeste gebreken met de jaren. We weten en begrijpen dat mensen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven zijn, maar als het lopen een probleem wordt kun je het gevoel krijgen dat je in je vrijheid beperkt wordt.

Waarom een rollator?

De aanschaf van een rollator kan een enorme uitkomst zijn om je weer vrijer te voelen, want waarom zou je achter de geraniums gaan zitten als een rollator je kan helpen bij het boodschappen doen en je ook in je huis gemakkelijker kunt bewegen?
Ook al heb je steun nodig bij het lopen, je kunt met een rollator wel weer zelfstandig bewegen. Je bent minder afhankelijk van anderen en kunt weer vol in het leven staan.

Om goed met een rollator te kunnen lopen is het wel belangrijk:

 • Dat je goed kunt zien. Draag een goede bril indien noodzakelijk
 • Dat de arm- en beenspieren nog sterk genoeg zijn
 • Dat je je evenwicht voldoende kunt bewaren

Rollator uitproberen

Soms kun je gebruik maken van een uitprobeerservice. Je kunt dan een aantal dagen de gewenste rollator thuis gratis uitproberen. Zo kun je ervaren of het model je bevalt of dat je toch een ander model wilt.

Beste Rollator | Welke rollator past bij jou?

Hoe bepaal je wat de beste rollator voor jou is? Waar moet je beginnen met zoeken? Met deze vragen en nog meer gaan wij je helpen.

De keuze van welke rollator het beste bij je past is sterk gebonden aan hoe je deze gaat gebruiken. Voor elke levenswijze is er wel een rollator op de markt die deze kan ondersteunen, of je nu jonger bent of al wat meer op leeftijd.

Het is belangrijk dat je voor jezelf goed nadenkt over de manier waarop je gebruik wil gaan maken van je rollator. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Ga je de rollator vooral binnenshuis of buitenshuis gebruiken? Waar ga je vooral lopen? In de stad of ook door het bos?
 • Heb je behoefte aan een lichtgewicht model of ben je zelf wat zwaarder en heb je meer ondersteuning nodig?
 • Ga je vaak op de rollator zitten om uit te rusten?
 • Reis je vaak met je rollator? Moet deze gemakkelijk in te klappen zijn?

Bij het bepalen voor wat voor jou de beste rollator is zijn er een aantal eigenschappen van de rollator van belang. Als je deze eigenschappen goed in kaart hebt kun je op basis daarvan de beste rollator voor jou kiezen.

Rollator wielen | Rollator met luchtbanden

Ga je er veel op uit en moet je rollator dit allemaal bij kunnen benen, dan doe je er goed aan om een rollator te kopen die op elk terrein goed uit de voeten kan.  Een wandeling door de stad of lekker een eind lopen in het bos moet dan geen probleem zijn.  Kijk dan vooral naar de wielen van de rollator. Het beste is dan een rollator met grote soft wielen die veel grip hebben, die nooit lek kunnen gaan en die geschikt zijn voor elk terrein.

Rollator gewicht

Rollators zijn er in allerlei vormen en maten en ook in het gewicht zitten grote verschillen. Als wij kijken naar waar je op moet letten bij het kopen van een rollator, dan is het gewicht een belangrijk punt.  Vaak is het materiaal waar het frame van de rollator van is gemaakt (aluminium, kunststof, staal, kunststof of carbon) hierin een belangrijke factor.

Rollators met een gewicht onder de 8 kg worden aangemerkt als lichtgewicht rollators. Vooral de nieuwe modellen vallen hier vaak onder. Bij de meer traditionele rollator modellen ligt het gewicht rond de 11 kg.

Kijk goed naar je spierkracht om te bepalen of je het gewicht kunt dragen bij drempels of tijdens het traplopen.  Het gewicht is ook belangrijk als je je rollator vaak meeneemt in de auto of op reis.  In die gevallen is een lichtere variant erg prettig. Wij adviseren om te kiezen voor een lichtgewicht rollator, omdat dit het tilwerk vermindert.

Rollator remmen

Er zijn verschillende soorten remmen:

 • De handrem, ook wel bedrijfsrem genoemd
 • De drukrem
 • De parkeerrem, waarmee de rollator geblokkeerd wordt.

Belangrijk voor het gemak van de rollator zijn de verschillende remmen op de modellen. Welke rem kun jij gemakkelijk gebruiken? Dat is de rem die voor jou het meest geschikt is voor verbruik.

Als je alleen met links of rechts kunt remmen dan is de mogelijkheid van een eenzijdige rem van cruciaal belang. Ook kun je aparte achterwielen op jouw rollator laten zetten die ervoor zorgen dat hij niet te hard gaat.

Rollator armsteunen | Rollator walkers

Wil je dat je bovenlichaam ondersteund wordt tijdens het lopen? Of kun je moeilijk op je polsen steunen tijdens het lopen (bijvoorbeeld bij reuma). Of loop je met een voorovergebogen houding (kromme rug) bij een gewone rollator?  Dan is een rollator met onderarmschalen misschien wel iets voor jou.

Er bestaan rollators met onderarmschalen (ook wel elleboogsteunen genoemd). Deze ondersteunen de onderarmen waardoor heel het bovenlichaam als het ware ondersteund wordt. De rug kan dan makkelijk recht worden gehouden zonder dat de polsen overbelast raken. Ideaal voor mensen met een voorovergebogen houding die dit willen corrigeren zonder pijn.

De meeste van dit soort speciale rollators zijn een variant van een bestaand rollator model. Hierbij worden de duwhandvatten vervangen voor onderarmschalen.  De handremmen zitten bij dit soort rollators bevestigd aan de onderarmschalen zodat er veilig geremd kan worden, zonder uit de onderarmschalen te hoeven gaan. Dit maakt de rollator walker wel een iets duurder model dan de normale rollators.

Rollator afmetingen | Rollator breedte

Met je rollator moet je gemakkelijk een deur door kunnen. Kijk daarom goed naar de afmetingen van de rollator.

Bij het gebruiken van een rollator is het heel belangrijk dat de duwhandvatten op de juiste lengte voor jou kunnen worden afgesteld. Indien dit niet het geval is, krijg je een slechte loophouding en kun je je rug overbelasten.

Opmeten ideale gebruikshoogte van de duwhandvatten

 • Ga rechtop staan en laat je handen langs je lichaam hangen.
 • Meet de afstand van je polsen tot aan de grond
 • Op deze manier heb je de ideale gebruikshoogte van de duwhandvatten vastgesteld. De duwhandvatten moeten namelijk op polshoogte worden afgesteld.

Vaak staat er bij de rollators vermeld wat de hoogte van de duwhandvatten is (minimale en maximale stand) en/ of de aanbevolen gebruikslengte zodat je altijd de juiste rollator kunt kiezen.

Zithoogte

Sommige rollator modellen hebben een zitje om op uit te rusten of om gewoon lekker op te zitten tijdens het kletsen. Als jij denkt dat een zitje belangrijk is bij een rollator dan is het wel belangrijk dat je een model kiest waarbij het zitje op een comfortabele hoogte zit voor jou.

Om te bepalen wat voor jou de ideale zithoogte is kun je het volgende doen.

 • Pak een stoel in huis waar je prettig op zit
 • Meet de afstand vanaf de grond tot het zitgedeelte.

De zithoogte is een goed uitgangspunt om te bepalen of het zitje de juiste afmeting heeft. Toch is de hoogte van de handvatten leidend (en niet de zithoogte), omdat je meer en vaker zal lopen achter een rollator, dan dat je er op zal zitten.

De meeste zitjes zijn flexibel en zullen zich naar je lichaam vormen als je erop zit. Bij deze zitjes kan de rollator ook vaak in de breedte dichtgeklapt worden. Het andere soort zitje is gemaakt van hard kunststof en geeft je vaak een iets breder zitvlak. Deze kom je tegen op de traditionele rollator modellen.

Rollator bestellen | Rollator kopen

Het belangrijkste bij het kopen van een rollator is dat je goed bedenkt waar je de rollator gaat gebruiken. In het hoofdstuk Beste Rollator kun je wat meer lezen over de verschillende eigenschappen en mogelijkheden van rollators.  Bedank goed of je een rollator puur voor binnenhuisgebruik, puur voor buitengebruik of wellicht allebei wil gebruiken? Dit zijn de verschillende typen rollators.

Rollator voor binnen | Indoor rollator

Een binnenhuis rollator zorgt ervoor dat je veilig en met zelfvertrouwen door het huis kunt lopen. Ook is het een handig hulpmiddel bij het opstaan en gaan zitten op een stoel of bank.  Deze binnenrollators worden gebruikt voor de stabiliteit tijdens het lopen. Vaak zijn rollators voor binnen uitgerust met een dienblad. Dat is handig, want dan kun je de rollator ook gebruiken als serveerwagen of als bijzettafeltje als je tv zit te kijken.

Veel mensen willen graag voor binnen het huis een andere rollator dan voor gebruik buiten. Dit om vuil buiten te houden of omdat rollators die voor buiten en binnen te gebruiken zijn, toch net iets meer voor buitengebruik zijn ontworpen.  Een speciale binnen rollator is vaak een stuk lichter, slanker en een echt designproduct.  Maar op een binnen rollator kun je niet gaan zitten om uit te rusten.

Lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator weegt minder dan 8 kilo. Het frame is vaak gemaakt van aluminium of carbon waardoor ze, ondanks het lichtere gewicht, toch zeer stabiel en sterk zijn. Ze zijn een stuk handzamer en gebruiksvriendelijker dan de rollators van staal. Ze manoeuvreren makkelijker dan zwaardere rollators en zijn een stuk beter te transporteren in een auto of met het Openbaar Vervoer.

Er is een ruime keuze aan lichtgewicht rollators.  Eigenlijk zijn bijna alle moderne en nieuwe modellen onder de 8 kilo of je moet een speciaal model als een XXL-rollator of een walker nodig hebben.

Opvouwbare rollator | Inklapbare rollator | Reisrollator

Voor de personen die er graag op uit trekken, is een reis rollator de ideale oplossing. Het grootste voordeel van deze opvouwbare rollator is het gemak van transporteren en het opslaan. Je maakt de vergrendeling los (indien aanwezig), je vouwt de rollator op tot een handzaam pakketje en door het lichte gewicht kun je dit gemakkelijk tillen. Vooral bij de modellen die je in de breedte kan dichtvouwen gaat dit met groot gemak. Zo kun je je rollator gemakkelijk meenemen in de auto, bus, trein of vliegtuig. De kleinere driewiel varianten worden soms zelfs op de fiets meegenomen.

Denk eraan dat de rollator na het uitklappen altijd vergrendeld moet worden. Er zijn rollators met een automatische vergrendeling, zodat je dit niet kunt vergeten. Als er geen inklapbeveiliging meer aanwezig is, dan is de rollator niet meer veilig omdat deze in kan klappen tijdens het lopen. Laat de rollator dan repareren of vervangen.

Driewiel rollator

De prijs van een driewiel rollator ligt vaak iets lager dan die van een rollator met vier wielen. De driewiel rollator heeft een kleine draaicirkel en is erg wendbaar. Dit maakt de driewiel rollator erg geschikt voor lopen in huis of in een zorginstelling.

Een driewiel rollator heeft vaak de eigenschappen die een normale rollator ook heeft. Remmen kan met behulp van handremmen of een drukrem. Het is maar wat jij het fijnste vindt. Driewiel rollators zijn vaak erg licht en kunnen gemakkelijk tot een klein formaat worden ingeklapt. Dat is handig, want zo kun je ze gemakkelijk in de auto, trein of zelfs op de fiets kunt meenemen. Dat is een praktische oplossing voor als je er vaak op uit gaat.

Rollator en rolstoel in één

Soms is de afstand net iets te groot of ga je net iets te lang weg om alleen met de rollator op pad te gaan. En dan is het lastig om zowel een rollator als een rolstoel mee te nemen.  Een rollator en rolstoel in één is een ideaal hulpmiddel om zorgeloos te gaan wandelen of lekker de stad in te gaan.  Bij deze rollator heb je als extra mogelijkheid om in een handige handeling de rollator om te bouwen tot een rolstoel.  

Op deze manier kun je zelf even uitrusten in de rolstoel en word je heerlijk geduwd. Als je uitgerust bent en je wil weer zelf gaan lopen is dit ook weer heel simpel aan te passen. In enkele seconden is de rolstoel weer een rollator en kun je weer uit de voeten.

Buitenrollator | Outdoor rollator

Wanneer je graag buiten wandelt en een actieve leefstijl hebt, dan is een buitenrollator echt iets voor jou. Hobbelige straten, bospaden, kinderkopjes en andere onregelmatige terreinen zijn geen enkel probleem meer.

Echte outdoor rollators zijn gemaakt om elk terrein aan te kunnen. Ze zijn dan ook breder en wat ruwer qua design, daardoor kunnen ze best tegen een stootje.  Maar het belangrijkste kenmerk van buitenrollators is dat de wielen extra groot zijn. Daarnaast hebben ze vak speciale banden die veel trillingen wegnemen en schok dempend zijn. Door de breedte en de luchtbanden kunnen de echte buitenrollators niet door elke deurpost.

Binnen het assortiment van de buitenrollators zit er nog veel verschil tussen de échte buitenrollators voor ruw terrein en de rollators met zachte banden die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.  Door de zachte bannen worden de meeste schokken opgevangen, terwijl ze op gladde oppervlakken, zoals binnenshuis, ook genoeg grip behouden. Als je een buitenrollator ook actief binnen wil gaan gebruiken, dan is het verstandig om goed naar de afmetingen van de lengte en breedte te kijken. De rollators voor buiten zijn namelijk vaak een stuk breder en passen wellicht niet door jouw deurposten heen.

Parkinson rollator

Loop- en balansproblemen komen veelvuldig voor bij patiënten met de ziekte van Parkinson.
Maar tegelijkertijd is het wel van belang om in beweging te blijven als je de ziekte van Parkinson hebt. Een standaard rollator is vaak niet veilig genoeg. Gelukkig zijn er een aantal rollators op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met Parkinson.

Tijdens een freezingepisode kan een Parkinsonpatiënt het gevoel dat de voeten aan de grond blijven plakken en kunnen er geen adequate voorwaartse passen meer gemaakt worden.  De Parkinson rollators zijn uitgerust met een groene laser tussen de achterwielen.  Deze helpen jou om tijdens een freezing episode over de groene streep te stappen waardoor de freezing wordt opgeheven.

Parkinson rollators zijn ook uitgerust met omgekeerde remmen. Deze zorgen ervoor dat je bij het loslaten van de remmen de rollator meteen stopt, terwijl je bij het remmen meteen kunt gaan lopen.

Vaak zijn de achterwielen uitgerust met een sleeprem of vertragingsrem, die je zelf kunt instellen.  Dit zorgt ervoor dat de rollator altijd deze zelfde snelheid heeft en dat hij niet onverwachts kan gaan versnellen.

Een Parkinson rollator kan vergoed worden vanuit de AWBZ of WMO. Bij de laatste is een eigen bijdrage verplicht. Vraag eerst aan op welke vergoeding je recht hebt voordat je de Parkinsonrollator aanschaft.

Rollator boodschappenwagen

Boodschappen doen is voor de meeste mensen een onderdeel van het dagelijks leven.  Als je een dagje ouder wordt, of wat meer moeite hebt met lopen dan wordt het lastig om met een normale boodschappentas inkopen te doen.

Een boodschappentas op wieltjes, de boodschappenrollator, is voor veel mensen een uitkomst om nog actief te blijven en ook zelfstandig boodschappen te kunnen doen. Je beschikt over een ruimte boodschappentas terwijl je tegelijkertijd optimaal steun ondervindt tijden het lopen. Zo ben je in staat om zelfstandig te winkelen en zonder hulp van anderen.

Er zijn diverse modellen op de markt die zijn gemaakt van goedgekeurde, stevige en lichtgewicht materialen die het lopen nog eenvoudiger maken. De wielen van de verschillende uitvoeringen functioneren prima op uiteenlopende ondergronden, zodat je altijd goede controle tijdens het rijden houdt. Ook heb je weinig kracht nodig om je boodschappenrollator in beweging te brengen, waardoor je zelfs met een volle boodschappentas nog gemakkelijk kunt blijven lopen zonder je evenwicht te verliezen of te veel kracht te verspelen.

XXL-rollator voor extra ondersteuning

De XXL-rollators zijn ontwikkeld voor mensen die wat meer wegen of meer ondersteuning nodig hebben tijdens het lopen.  De XXL-rollator kan een hoger gebruikersgewicht aan en is verkrijgbaar in verschillende breedtematen. Ze hebben vaak een meer functioneel ontwerp omdat ze erg sterk moeten zijn. Ondanks het feit dat de XXL Rollators veel gewicht kunnen dragen, wegen ze vaak niet meer dan 13 kilogram.

De meeste modellen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Voor binnen gebruik moet je wel goed letten op de breedte van jouw rollator en die van jouw deurkozijnen.  De XXL-rollator kan net als de andere rollators gewoon ingeklapt worden, zodat ze makkelijk te vervoeren zijn. Ze kunnen mee in de auto, trein en zelfs het vliegtuig is geen probleem. 

Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, je kunt kiezen voor modellen met of zonder onderarmschalen.  De handvatten zijn in hoogte te verstellen en de meeste maken gebruik van handremmen met een parkeer- en loopremfunctie. Door de extra breedte en een verstevigd zitje is uitrusten na en tijdens een wandeling geen enkel probleem.  De XXL-rollators zijn uit te breiden met verschillende accessoires die het gebruiksgemak alleen maar zullen vergroten.

Design rollator | Carbon rollator

Wil je wel de stabiliteit van een goede rollator, maar heb je moeite met tillen of neem je de rollator vaak mee op reis? Dan is een carbon rollator wellicht geschikt. Carbon (koolstofvezel) is materiaal dat maar liefst ongeveer twee derde minder weegt dan aluminium. Hoewel de rollator dus een stuk lichter is, is het materiaal zelfs sterker dan staal.  En vaak hebben deze rollators een fraai design.

Houd er wel rekening mee dat de rollator makkelijker omvalt dan een zwaarder model. Dit kan problematisch zijn als je de neiging hebt om achterover te leunen. Een groot voordeel is dat remmen door het lage gewicht van de carbon fiber rollator ook heel gemakkelijk gaat. Zelfs wanneer je niet veel kracht kunt zetten met je handen kun je deze rollator goed gebruiken.

Rollator accessoires

Voor rollators zijn verschillende rollator accessoires verkrijgbaar. Let hier vooral goed op het merk en het model. Vaak heeft ieder merk en model zijn eigen accessoires.

De verschillende accessoires kunnen erg gebruiksvriendelijk zijn voor het dagelijks gebruik van uw rollator. Wij merken dat veel mensen het belangrijk vinden dat er een ruggensteun, mandje en stokkenhouder op hun rollator zit.

Sommige modellen zitten er standaard al verschillende accessoires bij de rollator. Bij andere modellen kun je deze apart erbij bestellen.

Gebruik van de rollator

Let erop dat je bij het afleveren een duidelijke uitleg van het gebruik van de rollator krijgt. Degene die de rollator aflevert moet de rollator op juiste hoogte zetten. Vraag om een gebruiksaanwijzing, zodat je deze later nog eens op je gemak door kunt lezen

Rollator afstellen

Zo zet je de rollator op de juiste hoogte:

 • Ga tussen de achterwielen staan en probeer zo rechtop mogelijk te staan
 • De armen moeten langs het lichaam hangen, schouders ontspannen
 • De handvatten moeten ter hoogte van de polsen komen
 • De ellebogen zijn licht gebogen wanneer je de handvatten beethoudt

Als je twijfels of de rollator goed is afgesteld dan is het verstandig om een keer langs te gaan bij een fysiotherapeut of bewegingsdeskundige.  Hij of zij kan bekijken of de hoogte voor jou persoonlijk goed is afgesteld. Dit voorkomt dat je tijdens wandelingen een verkeerde houding aanneemt waardoor de kans op spier- of gewrichtspijn optreedt.

Het dagelijkse gebruik van de rollator

Nadat je een rollator hebt aangeschaft, zijn er enkele adviezen die we je graag mee willen geven

Houding achter de rollator
 • Probeer zo rechtop mogelijk te lopen
 • Dichtbij de rollator blijven met lopen
 • Niet te veel steunen op de handvatten
 • Voorkom dat je van vermoeidheid krom gaat lopen
 • Ga op tijd even zitten en uitrusten.
Buiten lopen
 • Houd er rekening mee dat je misschien wat meer tijd nodig hebt met oversteken
 • Pas op voor losliggende stoeptegels
 • Goed je voeten optillen met lopen
 • Loop eventueel met de vingers door de remhendels. Dan kun je sneller remmen wanneer je zou komen te struikelen
 • Stoep op en af: maak zoveel mogelijk gebruik van rolstoelopritten
 • Bij vermoeidheid even uitrusten op de rollator (eerst op de rem zetten)
Binnen lopen:
 • Zorg voor voldoende ruimte om te kunnen lopen met de rollator
 • Indien nodig meubels (laten) verzetten
 • Losliggende kleedjes en drempels verwijderen
 • Zorg voor een goede verlichting in alle vertrekken (ook in de hal)
 • Uitstekende remkabels indien nodig vastzetten
Opstaan
 • Zorg dat de rollator op de rem staat
 • Zorg dat de rollator dichtbij je stoel staat
 • Opstaan met de handen aan de leuning van de stoel
 • Bij het opstaan goed naar voren buigen
 • Niet jezelf optrekken aan de rollator
Gaan zitten
 • Probeer als je gaat zitten om zo dicht mogelijk bij de stoel te draaien
 • Pas gaan zitten als je de stoel tegen de achterkant van je benen voelt
 • Rollator op de rem zetten
 • Handen aan de leuning van de stoel
 • Goed naar voren buigen en zachtjes landen

Rollator reparatie

Een rollator kan na verloop van tijd mankementen gaan vertonen waardoor deze niet meer veilig te gebruiken is.

 1. Slechte remmen
  Slecht werkende remmen zijn erg gevaarlijk en zorgen voor veel ongelukken met rollators. De remmen zijn in de meeste gevallen gemakkelijk te verstellen.
 2. Naar buiten uitstekende remkabels
  Wanneer remkabels te veel naar buiten staan, dan is het gevaar groot dat je ergens achter blijft haken. Je kunt dan eerder komen te vallen. Met een simpel touwtje kun je de remkabels aan elkaar vastbinden. Vraag eventueel advies aan de leverancier.
 3. De rollator trekt naar een kant
  De oorzaak hiervan kan zijn dat het frame van de rollator iets verbogen is. In dat geval kun je contact opnemen met de leverancier van de rollator.
 4. Loszittende handvatten
  Wanneer de handvatten los zitten is dat erg gevaarlijk. De handvatten mogen ook niet gedraaid kunnen worden. Je kunt het beste contact opnemen met de leverancier van de rollator. Zij kunnen de handvatten voor je vastzetten.
 5. Rollator klapt plotseling in
  Dit kan vooral gebeuren als je een stoepje opgaat en de rollator niet goed vergrendeld is. Let er dus op dat de rollator altijd goed wordt vergrendeld na het uitgeklappen. Wanneer er geen vergrendeling op jouw rollator zit, dan kan de leverancier deze erop monteren.
 6. Wielen niet goed schoon
  Voorkom dat haren zich ophopen rond de wielen. De wielen draaien dan minder goed. Regelmatig de haren (laten) weghalen.
 7. Zachte banden
  Met zachte banden kun je niet verder rijden. Gelukkig komt dit niet veel meer voor. De meeste rollators hebben geen luchtbanden meer. Voor het oppompen van de luchtbanden kun je meestal wel terecht bij een fietsenmaker
 8. Overige problemen
  Er kunnen ook nog andere mankementen zijn aan de rollator. Bij alle voorkomende problemen met de rollator kun je het beste je leverancier bellen. Beter een keer te veel gebeld, dan door blijven lopen met een onveilige rollator. Een veilige rollator is van levensbelang en kan veel ongelukken voorkomen. Het telefoonnummer van de rollatorleverancier staat vaak op de rollator. En anders kan jouw zorgverzekeraar u meer informatie geven.

Rollator onderhoud

Onderhoud van de rollator is erg belangrijk. Een goede en veilige rollator kan veel ongelukken voorkomen. Ook is het belangrijk dat u uw rollator goed onderhoudt of bij de rollatorwinkel laat onderhouden. Door er regelmatig even een doekje overheen te halen, voorkom je roest- of watervlekken.

Het is verstandig om de rollator 1 keer per jaar te laten nakijken, zodat je zeker weet dat alles nog goed functioneert en vast zit. Voor je veiligheid en gemoedsrust kun je de rem en de wielen periodiek laten nakijken. Dit kan bij de winkel of leverancier waar je de rollator gekocht hebt, maar ook bij een gewone fietsenmaker om de hoek.

Deze onderhoudsbeurt aan huis zit bij sommige rollators er gratis bij ingegrepen en bij anderen modellen kun je deze er gemakkelijk makkelijk bij bestellen.

Ons aanbod Rollator producten:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.